Friday, November 28, 2008

Оглушително крещене - случаят в Червената къща

Вчера в Червената къща се проведе дискусията "Оглушителна тишина - случаят в моето училище." В дискусията взеха участие Аксиния Генчева от Джемини, Кемал Еюп от КЗД и посланникът на Холандия, Вилем ван Еее. Това е едно изследване на Джемини за нивото на дискриминация (по полов и етнически признак) в българските училища. Резултатите от проучването са потресаващи. По-потресаваща беше, обаче, самата дискусия, чието ниво бе сведено до истерично крещене от страна на БНС. При Сталик има чудесно описание на дискусията. Аз тук само искам да се спра на някои моменти.

1) Расате и "десните му ръце" не спряха да прекъсват участниците в дискусията и хората с въпроси от публиката. Това е ясно, Расате и хората му за пореден път показаха, че са неспособни да изслушват събеседниците си. Постоянно прекъсваха всякакви опити да им се каже нещо с крясъци "педерасите са педофили" и т.н. "аргументи" от анти-прайд реториката това лято. Естествено, разликата между педофилията и мъжкият хомосексуален секс е съвсем ясна: в първият случай става въпрос за упражняване на насилие, но не и във вторият. Тук съвсем сериозно се запитвам, ако Расате не прави разлика между педофил, изнасилващ дете и двама мъже, които се отдават един на друг съвсем доброволно, това означава ли, че за Расате по принцип няма разлика между насилствен и доброволен секс и той спи с жена му без значение тя дали е съгласна или не. Може би Расате редовно я изнасилва, но не му прави впечатление, защото не прави разлика между изнасилване и доброволен секс. Т.е., не гейовете, а Расате има нужда от лечение и професионална помощ от сексолози.

2) Един ужасен чичара в публиката ни каза да не сме го занимавали гейовете с дребните си проблеми, защото България имала много повече проблеми, например имали сме демографска криза и т.н. Драги жени, много ви моля, когато чуете някой патриот да се оплаква от "демографската криза" да го пратите на майната си. Идеологията зад подобни оплаквание е дълбоко анти-женска и анти-феминистична, защото чрез говорене за демографски проблеми мъжете ефективно си присвояват право да говорят от наше име, и дори от името на матките ни, и да ни казват какво да правим с телата си, и по-специално с репродуктивните ни органи. Тоест, тези стожери на патриархалния-патриотичен ред ни дават само едно легитимно място в обществото, а иманно, като крави за разплод, чиято единствена цел е да възпроизвеждат нацията. Освен това, понеже сме натоварени с тази тъй "богоугодна" и важна цел против нашата воля, това дава на мъжете-патриарси легитимност на заявките им да "опазват" нашата сексуалност от "външни влияния." С други думи, да ни контролират сексуалния живот: като се започне от протекционисткото поведение на брат към сестра му, на баща към дещеря му докато се стигне до легитимното предаване на правата върху сексуалността на жената и децата й на съпруга (това е й смисълът на "предаването" на булката от бащата на младоженецът, по което толкова поколения кифли се прехласват, гледайки американските романтични бози).

Замислете се, колко пъти сте били свидетели на двойни стандарти, които осъждат избора на българка да бъде с, и да има дете от чужденец (особено ако е от друга "раса"). В много мюсюлмански общества една жена, която се омъжва за чужденец се възприема едва ли не като "предателка" и може да загуби гражданство, докато за мъжете, които избират чужденки такива санкции няма. Тоест, трябва жените да се отърсим от тази натрапена отговорност да пазим чистотата на нацията и да се грижим за възпроизводството й, ако искаме по-пълна еманципация. Затова за мен, патриотизмът и феминизмът са дълбоко несъвместими; все пак патриотите ни отказват фундаментални права като правото да решаваме сами за себе си дали искаме деца и от кого да ги имаме.

Важно е и да се отбележи, че чрез национализирането на телата и матките ни, държавата и патриархалния ред се изявяват като дълбоко расистки. Какво имам предвид? Ми просто е - всеки европейски политик оплаква "демографската криза" и "остаряването на Европа," но в същото време границите на съюза са по-затворени от всякога. Икономиката на Европа има нужда от млади хора, но предпочита да са им "расово" и културно "чисти," вместо да приеме желаещи от Африка или Азия да работят в ЕУ. Пълно безумие и отвратителен расизъм, за чиято поддръжка жените сме някакси отговорни заради желанието на политиците да управляват хомогенни и "расово чисти" нации.

3) Последното нещо от дискусията, което ми направи остро впечатление е степента, в която фашистите и нео-нацюгите са интегрирани в либералните демокрации. Имам предвид тяхното адаптиране към хегемонните либерални ценности като "човешки права" и подобни, но това адаптиране се получава чрез обръщането на последните с главата надолу. Примерно, фашистите, като едни примерни либерали се обявяват против дискриминацията и расизма, но според тях тя не е от херето- и етно-нормативното мнозинство към малцинствата (етнически, сексуални, религиозни), а обратно. Извиняват расизма си като обвиняват циганите в расизъм и ги критикуват от перспективата на либерално-демократичните ценности. Дори самите фашисти обвиняват другите във фашизъм, но това не е защото наистина мразят фашизма, за защото фашизма им е толкова залегнал, че те го отхвърлят като идеология дошла отвън. Тоест, тук действа идеята за вредните влияния ов "вън" и как да се предпазим от тях. Това, естествено, е адски фашиско и намира отражение и в собственическото им отношение към женската сексуалност. Определено тази логика започва да набира популярност, защото освен Расате, в залата имаше една учителка, която ни обвини, че си измисляме проблеми, а истинската дискриминация е срещу българите. Расате и хората му й ръкопляскаха, а ние сме смеехме.

При цялото викане се учудвам защо либералчетата от червената къща не извикаха охраната да изхвърлят кресльовците, и дори полицията, и докога ще се придържаме безкритично към "свободата на словото" и подобни и ще даваме трибуна на фашистите да говорят от името на българите, българските и матките им. Аз разбирам хората, които наивно си мислят, че евентуално биха могли да променят мисленето на фашистите чрез разговор, но това е невъзможно. Просто защото фашизмът е ужасно противоречива идеология; за един фашист няма значение дали ще си противоречи тотално в две съседни изречения, както Расате непрекъснато прави, защото за него е важно само да вземе властта и да репресира всички. Тук е мястото на любимия ми цитат на Мусолини: И един друг, който цитирам по памет: "ние сме едновременно модернисти и традиционалисти" и не помня още какво (ще се опитам да го изровя по-късно) и също както Хитлер, който едновременно е модернизирал Райха, но и е пращал експедиции до Тибет и Амазония да търсят "истинските пред-модерни корени на арийците, за да се върнат пак там" и тралала хипарски простотии. Та, пак повтарям, че с тези хора не може да се говори нормално, защото те са дълбоко ирационални и противоречиви и не ги интересува друго освен власт. Както беше казал mr. teatime в един от коментарите в блога ми, тази измет се мачка и се праща в историята.

No comments:

Post a Comment